Laskuri

Täydennä pyydetyt tiedot, niin laskuri antaa sinulle suuntaa antavasti tiedot tarpeisiisi soveltuvan aurinkosähköjärjestelmän tehosta ja koosta (paneelit, m2). Laskuri soveltuu omakoti- ja pientalojen aurinkosähköjärjestelmien mitoituksen arviointiin. Laskuri pyrkii hahmottamaan sen tehoista aurinkosähköjärjestelmää, jossa selvästi pääosan tuotetusta sähköstä saisi käytettyä itse. Kuitenkin suuremman järjestelmän saa yleensä suhteessa pienempää edullisemmin. Lisäksi sähkönkulutuksen ohjauksella voidaan kasvattaa aurinkosähköjärjestelmää ilman, että itse kätetyn aurinkosähkön osuus pienenee.

Hinta-arvio on päivitetty! Hinta-arvio perustuu kevään 2019 Aurinkosähköä kotiin -kampanjan keskimääräiseen tarjoushintaan.

Vaadi tarkka mitoitus suunnittelutyön yhteydessä aurinkosähköjärjestelmän toimittajalta. Lopullinen teho ja koko riippuvat muun muassa kesäaikaisesta sähkönkäytöstä, katon suuntauksesta ja paneelien kallistuskulmasta.

Voit arvioida sopivaa mitoitusta tarkemmin myös esimerkiksi Solar Arenan maksuttomalla laskurilla, joka mahdollistaa toteutuneen tuntikohtaisen sähkönkulutuksen syöttämisen lähtötiedoksi: https://demo1.solar-arena.com/